2015. április 6., hétfő

Trükkök vágóformákkal: A pecsétekhez illő kések

A pecsétekhez egyre gyakrabban készítenek digitális vagy fém vágóformákat, ezért az Online Card Classes egy egész napot szánt a témának. Mai mestereim Dawn WoleslagleLaura Sterckx és Shari Carroll azt mutatták be mire jók ezek a kések azon kívül, hogy a pecsételt mintáinkat körbevágják.

Ma ezt a két virágos pecsétkészletet fogom használni a hozzáillő késekkel a PTI-től:


1. Maszkolás


Első lépésben kivágjuk a virágformákat a visszaszedhető, maszkoló papírból (mint amilyen a post it). Ezeket tetszés szerint elrendezzük és felragasztjuk a papírra. Ezután jön a festékszóró. Dawn kompresszoros festékszórót használt, de egy ilyen készlet ára 20-30 ezer forintnál kezdődik (itt és itt), így ebbe maximum airbrush-művészeknek érdemes befektetniük. A technikát kicsiben kipróbálni viszont egy pumpás verzióval is lehetséges, ami kompresszor helyett a öklünket igényli, így csuklóerősítőnek is kiváló :) Másik előnye, hogy külön festéket sem kell venni, mert használhatjuk a meglévő filceinkkel.
A maszkot eltávolítva megjelenik a mintánk negatívja. Ebbe pecsételve készül el a végleges hátterünk:

 



2. Domborítás


Legutóbb leírtam, hogyan használhatjuk a vágóformákat domborítómappaként. Most ugyanezt a technikát alkalmaztuk, de ezúttal a dombornyomott felületre a megfelelő formát pecsételtünk, hogy a letterpress-hez hasonló hatást érjünk el.



3. Pecsételt ablak


Ahogy a cím is jelzi a vágóformával itt egy ablakot készítünk, amibe "üvegként" műanyag fóliát helyezünk. Erre fehér színnel pecsételtem a rózsa szirmait. Ez a Shari által bemutatott technika azért izgalmas, mert az ablak mögé bármilyen mintás papírt becsúsztathatunk. 






Kihívások:






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szólj hozzá!