2015. február 15., vasárnap
8 éves a PTI
Idén lett 8 éves a PTI és ebből az alkalomból rengeteg kihívást és nyereményjátékot hirdettek meg. A határidő 11 perc múlva lejár, így csak gyorsan mutatom mikkel indulok:
2015. február 11., szerda
Tanuljunk valami újat! Február: Az első videóm! (Sony Vegas)
Aki, hozzám hasonlóan fürdőbomba-őrült és érdekli, hogy mi lett a sorsa a múlt héten készített rózsaillatú, shea vajas csodának, miután alámerült a habokban, annak íme egy demo videó:
2015. február 1., vasárnap
Tanuljunk valami újat! Január: Fürdőbomba készítés
Idén azt fogadtam meg az új évre, hogy minden hónapban kipróbálok és amennyire tudok, megtanulok valami újat.
Hogy ne menjen el a kedvem rögtön az elején, januárra valami egyszerűt választottam.
Imádok órákig a kádban ázni egy könyvvel a kezemben, de sajnos a víz önmagában kiszárítja a bőrt. Ha nem így lenne sem tudnék ellenállni a drogériák polcain roskadozó, rengetegféle fürdősónak és -olajnak. Kedvenceim a téli, limitált szériás termékek: fahéjas szilva-, sült alma-, és karamellás körte illattal, vagy a Lush kézzel készített golyói. Egy vagyont el lehet rájuk költeni. Így amikor a neten rátaláltam egy fürdőbomba receptjére, rögtön tudtam, hogy ezt nekem is ki kell próbálnom. Összeszedtem az alapanyagokat és családi workshop-ot szerveztem, mert társaságban még sokkal jobb alkotni.
Hozzávalók:
Ma már számtalan recept érhető el a neten, akár magyar nyelven is. Mi, nagy kedvencünk, a Kifli és levendula blog receptjét használtuk kiindulópontnak. Az alap mindig ugyanaz:
100 g szódabikarbóna (450 Ft/kg)
50 g citromsav (1200 Ft/kg)
50 g kukoricakeményítő (600 Ft/kg)
30 g olaj (mi többféle olajjal is kipróbáltuk: olívaolajjal, olvasztott shea vajjal, kakaóvajjal, argánolajjal és gránátalma mag olajjal is)
Az alapanyagok beszerezhetőek bármely bioboltban. Én a Dob utcában jártam.
Opcionális hozzávalók:
Az elkészült masszánkat illatosíthatjuk illóolajokkal, dúsíthatjuk virágszirmokkal, színezhetjük ételfestékkel, díszíthetjük cukorral, csokival... A lehetőségek száma tényleg végtelen.
Formázásra mi főleg a hobbiboltokban kapható műanyag formákat használtuk, de próbálkozhatunk bonbonos formákkal és muffin sütővel is. A kész gömböket használat, vagy ajándékcsomagolás előtt rizspapíron szárítjuk 4-5 napig.
S most megosztom veletek a saját, szupertitkos receptjeinket:
LOVEender
100%-os bio levendulaolajjal és valódi levendulavirággal
I heart you
bolgár rózsaolajjal, szárított rózsaszirmokkal és cukorszívekkel
Food Experiment
holland kakaóval, bergamottolajjal és bronzszínű csokidarabokkal
Végül néhány csoportkép száradás közben:
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)